Folkart Towers A Kule Bayraklı/İzmir
0 850 466 10 35

Yeni Başlayanlar İçin WordPress | 15 Püf Nokta

Yeni Başlayanlar İçin WordPress | 15 Püf Nokta

Yeni başlayanlar için WordPress ipuçları, WordPress ile site oluşturacaklar için oldukça önemlidir. Gelin bu ipuçlarını beraber inceleyelim. Bu ipuçları hayatınızı kolaylaştıracak ve web sitenizi daha iyi hale getirecek.

WordPress, günümüzde internetin büyük bir çoğunluğuna güç sağlamaktadır. Kendi web sitenizi oluşturmanıza, tam olarak istediğiniz gibi tasarlamanıza ve ihtiyacınız olan her türlü özelliği eklemenize izin veren güçlü bir platformdur. Bloglar, işletmeler ve çevrimiçi satıcılar gibi tüm kullanıcılar için uygun bir platformdur.

İhtiyacınız ne olursa olsun WordPress sizi bekliyor. Ancak önce sitenizi oluşturup yayınlamak için barındırma, SEO, kodlama ve eklentiler için püf noktalarına ihtiyacınız olabilir.

Size bu noktada yardımcı olacak bir içerik hazırladık. Deneyimimizi, uzmanlarımızı ve mükemmel WordPress bilgimizi kullanarak yeni başlayanlar için WordPress ipuçları listesi hazırladık.

Yeni Başlayanlar İçin WordPress

Hostinginizi Seçin

Bu, kendi içinde çok çeşitli ipuçlarını kapsar. Ancak WordPress siteniz için doğru barındırma sağlayıcısını bulmak, başarılı olmak için kesinlikle gereklidir. Barındırma olmadan siteniz internette yayınlanamaz.

Önemli olmasının tek nedeni bu değil. Barındırma sağlayıcınızın, site trafiğinizi idare etmek, çökmeleri ve kesinti sürelerini olabildiğince önlemek ve size yüksek site hızları sağlamak için size yeterli kaynağı sağlaması gerekir.

İlk olarak, siteniz için doğru barındırma planını bulmanız gerekir. Farklı düzeylerde özelliklere sahip birkaç farklı tür vardır. Sitenizi kurmayı ve çalıştırmayı kolaylaştıracak WordPress’e özel barındırma planları vardır. WordPress için en iyi barındırma sağlayıcısı olduğundan Bluehost’a bir göz atmanızı öneririz.

Tema Demolarını İzleyin

Yeni başlayanlar için WordPress temanızı seçerken tema demolarından yararlanmak iyi bir fikirdir. Bu şekilde, taahhütte bulunmadan önce bir temayı görüntüleyebilir ve hatta bazen deneyebilirsiniz.

Temanız web sitenizin tasarımının temelini oluşturur, bu nedenle beğendiğiniz, projenize uygun ve gerçekten kullanmaktan keyif alacağınız birini seçmek önemlidir.

Evet, WordPress’i özelleştirebilirsiniz, ancak kodlama konusunda uzman değilseniz veya bir geliştiriciyle çalışmıyorsanız, uygun bir temayla başlamak mantıklıdır.

Görünümünü beğendiğiniz bir tema bulun, “Demoyu Görüntüle” veya “Canlı Demo”ya tıklayın. Çevrimiçi olarak nasıl görüneceğini görebilirsiniz. Temayı beğenir ve içe aktarmaya karar verirseniz, temayı tamamen kendinize ait kılmak için demo içeriğini düzenleyebilirsiniz.

Bir SEO Eklentisi Kurun

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu), herhangi bir web sitesinin başarısı için kritik öneme sahiptir. SEO olmadan siteniz arama sonuçlarında üst sıralarda yer almaz.

Bir SEO eklentisi yüklemek hayatınızı çok daha kolaylaştırabilir ve sitenizi çok daha başarılı hale getirebilir. Bu eklentiler, içeriğinizi ve anahtar kelimelerinizi analiz edebilir ve site haritaları ve robots.txt gibi tüm teknik şeyleri sizin için yönetebilir.

Sadece WordPress Eklentiler’e gidin ve size uygun bir SEO eklentisi bulun. Yoast SEO ve RankMath gibi SEO eklentileri en popüler eklentilerdir.

Google Analytics’i yükleyin

Google Analytics, performansı izlemek, verileri kaydetmek ve insanların sitenizle nasıl etkileşimde bulunduğuna dair fikir vermek için iyi bilinen bir araçtır. Bu, sitenizin başarısını ölçmek için onu paha biçilmez bir araç haline getirir.

Google Analytics’i kurmanın en kolay yolu Site Kit eklentisidir. İhtiyaç duyduğunuz tüm metrikleri takip etmeniz için en kolay yöntemdir.

Google Analytics’i yüklemek, verilerinizi doğrudan WordPress kontrol panelinizden görüntülemenize olanak tanır; bu, sitenizi kaç kişinin ziyaret ettiğini, sitenizde ne kadar kaldıklarını ve çok daha fazlasını görebileceğiniz anlamına gelir. Google Analytics ile tüm bu detaylı bilgiler parmaklarınızın ucunda.

Yeni Başlayanlar İçin WordPress

Temanızı Dikkatlice Seçin

Aralarından seçim yapabileceğiniz tonlarca tema var ve işin içinden çıkmak oldukça zor. En önemli ipucumuz seçici olmak ve yalnızca kaliteli temalara bakmaktır.

Her zaman kullanıcı yorumlarını okuyun, projenize uygun olanı seçin ve premium bir tema için ödeme yapmaktan korkmayın. Mobil uyumlu bir tema seçmeniz çok önemlidir. Bunu yapmazsanız, ileride Google ile sorunlar yaşarsınız ve mobil kullanıcılarınıza kötü bir çevrimiçi deneyim sunarsınız.

Bazı temalar önceden özelliklerle paketlenmiş olarak gelir. Bu size çekici gelse de dikkat edin. Bu temalar sitenizin hızını gerçekten yavaşlatabilir. Seçici ve minimal olun, böylelikle hem tasarım hem de hız açısından temanızdan memnun kalırsınız.

Resimlerinizi Sıkıştırın

Yeni başlayanlar için WordPress ipuçları arasında bir diğer önemli unsur görselleri optimize etmektir.

Bir görüntüyü sıkıştırmak dosya boyutunu küçültür, sitenizin daha hızlı çalışmasına yardımcı olur ve değerli depolama alanından tasarruf etmenizi sağlar.

Hızlı site hızı, bir web sitesi yönetmenin en önemli faktörüdür. Yükleme sürelerinizi hızlandırmak, aksi takdirde ölü sayfalara yeni bir soluk getirebilir ve hem ziyaretçiler hem de arama motorları hızlı yüklenen bir siteyi sever. Bu yüzden resimlerinizi ve videolarınızı her zaman sıkıştırmalısınız.

Kraken.io, ImageResize ve Optimizilla gibi resimlerinizi ücretsiz olarak sıkıştırabileceğiniz birçok çevrimiçi araç var . Tek yapmanız gereken sıkıştırmak istediğiniz görüntüleri yüklemek, ardından optimize edildikten sonra son sürümleri indirmek. Hızlı, kolay ve herhangi bir yazılım indirmenize bile gerek yok.

Eklentilerinizi Sınırlayın

Eklentiler, web sitenize işlevsellik katar. Temanız yerleşik özelliklerle gelmiyorsa, sitenize iletişim formları, haber bültenleri veya canlı sohbetler gibi özellikler eklemek için eklentilere ihtiyacınız olacaktır. Ancak, çok fazla eklentiye sahip olmak sitenizi yavaşlatabilir ve hatta sitenizin güvenliğini riske atabilir.

Yalnızca gerçekten ihtiyacınız olan ve kullanıcılarınıza ve web sitenize fayda sağlayacak eklentileri yükleyin. Bulabildiğiniz kadar çok havalı eklenti seçmenin cazibesine kapılmayın. Getirdiği ekstra kod eklentileri sitenizi ağırlaştırabilir ve yükleme hızlarını yavaşlatabilir.

Eklentiler herkes tarafından oluşturulabileceğinden, çok fazla seçenek ve değişen kalite seviyeleri vardır. Eklentiler, güvenlik açısından resmi olarak incelenir, ancak kalite açısından değil, bu nedenle kullanıcı incelemelerini de okumak her zaman en iyisidir .

Profilinizi Düzenleyin

Yeni başlayanlar için WordPress ipuçları arasında önemli değilmiş gibi görünse de son derece önemli bir unsurdur. Özellikle web sitenizin birden fazla kullanıcısı olacaksa, her kullanıcı için özel profil açılmalı ve bu profiller düzenlenmelidir.

Böylelikle her kullanıcı için profil fotoğrafı ve kullanıcı adı ekleyerek yazılarınızı yayınladığınızda, kullanıcılarınıza gerçek biri olduğunuzu göstermiş olursunuz.

Güncel Kalın

Muhtemelen ünlü WordPress güncellemelerini duymuşsunuzdur. Ancak bu güncellemelerin neler kapsadığı yeni başlayanlar için WordPress konusunda zorlayıcıdır. WordPress, platformunu güvende tutmak için yazılımını düzenli olarak günceller. Küçük güncellemeler yaklaşık iki haftada bir gerçekleşirken, büyük güncellemeler kabaca ayda bir gerçekleşir.

Bu küçük güncellemeler için çok fazla endişelenmenize gerek yok. Bu sadece WordPress’in ince ayarlar yapması ve küçük hataları düzeltmesi demektir. Ancak, yeni bir şeyi kaçırmadığınızdan emin olmak için güncellemeleri düzenli olarak kontrol etmelisiniz. Aksi takdirde siteniz güncelliğini yitirebilir ve kötü hatalara karşı savunmasız hale gelebilir.

Eklentilerinizi, temalarınızı veya WordPress sürümünüzü güncellemeniz gerekip gerekmediğini size bildireceği WordPress panonuza gidin. İşleri eksiksiz tutmak için “şimdi güncelle” düğmeleri olacak.

Yeni başlayanlar için WordPress için önemli ipuçlarından biri; güncellemeden önce ve bitirdikten sonra sitenizi yedeklediğinizden emin olun.

Yeni Başlayanlar İçin WordPress

Yorumlarınızı Yönetin

Yorumlar, okuyucularınızın sizinle ve içeriğinizle etkileşim kurması için harika bir yoldur ve sitenizde gerçek bir topluluk oluşturabilir. Yorumlarınızı WordPress yöneticiniz aracılığıyla yönetebilirsiniz.

Bazı sayfalar için yorumları etkinleştirmek istemeyebilir veya diğerleri için sitede hangi yorumların yayınlanacağını denetlemek isteyebilirsiniz. Google aslında içeriğinizin yanı sıra yorumları da tarar, bu nedenle spam yorumlardan kaçınmaya değer.

Yorumlarınızı yönetmek için Ayarlar’a gidin, Tartışma bölümünü bulun ve istediğiniz seçenekleri belirleyin.

İçeriğinizi Dağınıklıktan Koruyun

Sitenize koyabileceğiniz tüm süslü widget’lar, afişler, reklamlar ve daha fazlasına kendinizi kaptırmak kolay olabilir. Ama sizin için eğlenceli olsa da okuyucularınız için pek eğlenceli değil.

Sitenizi karmaşık hale getirmek, hedef içeriğinizden dikkati dağıtabilir veya daha da kötüsü, insanları sayfada kalmaya isteksiz hale getirebilir. Kenar çubuğunuza ve altbilginize bir göz atın ve herhangi bir widget’ın sayfaya katkıda bulunduğundan emin olmalısınız.

Yeni başlayanlar için WordPress ipuçlarının detayları için okumaya devam edin.

WordPress Kalıcı Bağlantılarınızı Düzenleyin

Kalıcı bağlantılar, web sitenizin adresi veya bireysel blog gönderilerinizin adresleri gibi yalnızca kalıcı bağlantılardır. WordPress, yeni bir gönderi oluşturduğunuzda otomatik olarak kalıcı bağlantılar oluşturur. Ancak varsayılan ayarlar karmaşıktır ve SEO dostu değildir.

Kalıcı bağlantı ayarlarını olduğu gibi bırakırsanız, büyük olasılıkla kalıcı bağlantıda yer alan tarihle karşılaşırsınız. Bu, özellikle SEO için ideal değildir. Kalıcı bağlantı ayarlarınızı değiştirmek için panonuza gidin. Ayarlarınıza girin ve Kalıcı Bağlantılar’ı seçin.

Yeni kalıcı bağlantı yapınızı bir dizi seçenek arasından seçebilirsiniz, ancak en SEO dostu olduğu için Posta Adı ayarını öneririz. Değişikliklerinizi sayfanın alt kısmına kaydettiğinizden emin olun.

Yeni Başlayanlar İçin WordPress

Önce Güvenlik

Yeni başlayanlar için WordPress konusunda web sitenizi çalıştırmak söz konusu olduğunda güvenlik ana önceliklerinizden biri olmalıdır. Kötü böcekleri veya bilgisayar korsanlarını dışarıda tutmak için sitenizi güncellemekten daha önce bahsetmiştik, ancak bundan daha fazlası var.

SSL (Güvenli Yuva Katmanı) Sertifikası Alın

Yeni başlayanlar için WordPress SSL sertifikası neden önemli? SSL sertifikaları, ödeme ayrıntıları ve oturum açma bilgileri de dahil olmak üzere sitenizden geçen bilgileri şifreler. Ziyaretçiler, güvenli olmayan siteleri kullanmamaları konusunda uyarılır ve Google, SSL olmayan sitelerden kaçınır.
Yeni başlayanlar için WordPress SSL sertifikası nasıl alınır? Bluehost gibi iyi barındırma sağlayıcıları, planlarına ücretsiz SSL güvenliği ekler, ancak değilse, bunu kendiniz yapmanız gerekir. Let’s Encrypt aracılığıyla ücretsiz bir SSL alabilir veya daha gelişmiş bir güvenlik istiyorsanız daha gelişmiş bir SSL sertifikası için ödeme yapabilirsiniz.

Sitenizi Düzenli Olarak Yedekleyin

Yeni başlayanlar için WordPress neden yedeklenmeli? WordPress sitenizde bir şeyler ters giderse, yedeklemeler tam anlamıyla arkanızdadır – siteniz saldırıya uğrasa veya yanlışlıkla kodunuzun yarısını silerseniz, sitenizi yedeklediğinize rahatlayarak iç çekeceksiniz.

Yeni başlayanlar için WordPress nasıl yedeklenir? İyi barındırma sağlayıcıları, barındırma planınızın bir parçası olarak sitenizi ücretsiz olarak yedekleyecektir, ancak onlara %100 güvenmemek her zaman en iyisidir. Sitenizi yedeklemenin etkili ve kolay bir yolu, sitenizin yedeklerini oluşturmak ve depolamak için bir yedekleme eklentisi seçmektir. Popüler bir seçim, 2 milyondan fazla web sitesi tarafından kullanılan UpdraftPlus’tır.

Bir Güvenlik Eklentisi Yükleyin

Yeni başlayanlar için WordPress güvenlik eklentisi neden önemlidir? Üzülmektense güvende olmak her zaman daha iyidir. Bu eklentiler sitenizi güvenlik duvarları, kötü amaçlı yazılım tarayıcıları ve daha fazlasıyla koruyabilir.

Yeni başlayanlar için WordPress güvenlik eklentisi nasıl yüklenir? Güvenilir bir güvenlik eklentisi seçin ve sitenize yükleyin. WordFence, çok yönlü bir güvenlik hizmeti ile popüler ve yüksek puan aldı.

Başlık Etiketlerini ve Alternatif Metni Kullanın

Görseller benzersiz bir web sitesi yapabilir. Okuyucuların ilgisini canlı tutar, önemli noktaları vurgular ve genellikle bir sayfayı sıkıcılıktan çıkarır. Ancak sadece iyi görünmekle kalmazlar, aynı zamanda perde arkasında siteniz için çok çalışabilirler.

Sitenize bir resim eklerken, bir başlık ve bir miktar alternatif metin eklediğinizden emin olun.

Bunlar yeni başlayanlar için WordPress ilgililerine garip gelebilir, ancak aslında çok kolay yöntemler. Alternatif metin, ziyaretçilere herhangi bir nedenle görüntüyü görememeleri durumunda görüntünün ne gösterdiğini söyler.

Hem başlık hem de alternatif metin net olmalı, çok uzun olmamalı. Okuyucularınıza ve Google’a resimleriniz hakkında yeterli bilgi vermeye yetecek kadar ayrıntı sunmalıdır.

Unutmayın, Google resimlerinizi göremez. Bu nedenle resimlerinizin ne hakkında olduğunu anlamak için başlıklarınıza ve alternatif metninize güvenir.

Görseliniz için bir başlık ekleyip eklememeyi seçebilirsiniz. Ancak SEO açısından iyi olduğu için görseliniz için her zaman bir başlık ve alt metin girmelisiniz.

Bu yüzden yeni başlayanlar için WordPress görsel optimizasyonu oldukça önemlidir.

 Öne Çıkan Görsel Ayarlayın

Gönderileriniz için öne çıkan görsel ayarlamak iyi bir fikirdir. Bu, başka bir sayfada göründüğünde veya başka sitelerde veya sosyal medya aracılığıyla bağlantı verildiğinde, blog gönderinizin yanında küçük resim olarak görünür.

Öne çıkan resim, makalelere bağlantılarla birlikte görebileceğiniz resimdir. Bu, gönderilerinizi daha görsel hale getirir ve okuyucuları çekme olasılığını artırır.

Öne çıkan bir resim eklemek kolaydır. WordPress’te yeni bir gönderi taslağı açtığınızda sağ kenar çubuğuna bakın.

“Öne çıkan görseli ayarla” yazan bir bağlantı içeren bir bölüm olmalıdır. Buna tıklayın, kullanmak istediğiniz görseli yükleyin ve hazırsınız.

Öne çıkan görseliniz için bir başlık ve alternatif metin eklemeniz gerekiyor, unutmayın!

Ek olarak, büyük bir web siteniz varsa ve her zaman çok sayıda görseli sıralamanız gerekiyorsa, bunları düzenlemeye yardımcı olan bir eklenti yüklemeye değer olabilir. FileBird , Folders by Premio veya WP Media Folders gibi tam da bunu yapan çeşitli WordPress eklentileri vardır.

Bu yazımızda, yeni başlayanlar için WordPress ipuçları arasında en iyi olanları verdik. SEO temellerinden görsellere ve içerik karmaşasına kadar her şeyi ele aldık. Şimdi kendinden emin bir WordPress profesyoneli gibi hissedebilirsiniz.

Farkındayız, yeni başlayanlar için WordPress biraz karmaşık geliyor olabilir. Üstelik hiç teknik deneyiminiz yoksa sizi daha çok zorlayabilir. Endişelenmeyin, Web Tasarım Ofisi’nin deneyimli ekibi tüm web tasarım ihtiyaçlarınız için burada.

 

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *