WordPress Eklentileri Nedir ?
WordPress Eklentileri, WordPress ile düzenlediğiniz Web Sitenize ekstra özellikler eklemenize yarayan araçlardır. Çoğunlukla PHP dilinde yazılmış eklentilerdir. WordPress eklentileri web sitenizi oluşturmanızı, düzenlemenizi ve özelleştirmenizi sağlar.
Örneğin web sitenizi ziyaret eden kullanıcıların size WhatsApp ile ulaşmasını veya mesaj atabilmesini istiyorsunuz. Bunu yapmak için elbette çeşitli kodları yazarak oluşturabilirsiniz. Ancak bu hem yüksek maliyet hem de uzun zaman alacaktır. WordPress eklentileri size bu gibi ihtiyaçlara kolayca çözüm sunar. Eklediğiniz bir plugin(eklenti) ile ziyaretçilerinizin tek bir tıkla size WhatsApp’tan ulaşmasını sağlayabilirsiniz.
WordPress eklentileri, web sitesi güvenliği, sosyal paylaşım, site yedeklemesi ve daha pek çok işlevsellik eklemenizi sağlar. WordPress, kullanıcılarının ihtiyaçlarına uygun ücretli ve ücretsiz eklentileri içerir. WordPress eklentileri, temel WordPress kurulumunda bulunmayan kreatif özellikler ekleyerek sitenize yeni bir görünüm ve işlevsellik katar. Bazı eklentiler sitenizde sorunlara neden olabileceğinden, web siteniz için doğru eklentiyi seçmek çok önemlidir.
En Çok Kullanılan WordPress Eklentileri
Temel olarak Web Siteleri için en çok kullanılan WordPress eklentilerini sizin için listeledik. Unutmayın ki web sitenizin ihtiyacı olan eklentiyi en iyi belirleyecek olan sizsiniz.
1.WordPress SEO by Yoast
En çok kullanılan WordPress eklentileri listesinde olmazsa olmaz SEO eklentisidir. Web siteniz ile ilgili en önemli çalışmalardan biri şüphesiz SEO ‘dur. SEO uyumlu bir web sitenizin olması, web sitenizin arama motorlarında en üst sıralarda görünmesini sağlar. SEO ‘nun ne olduğu ile ilgili merak ettikleriniz varsa şu yazımıza göz atabilirsiniz.
SEO by Yoast ne işe yarar?
- Yoast; içeriğinizi SEO ve genel okunabilirlik için optimize etmeniz için araçlar sağlar.
- Yoast SEO, ilgili anahtar sözcükleri, anahtar sözcüklerin eşanlamlılarını ve anahtar sözcüklerinizin farklı sözcük biçimlerini tanıyabilir . Bu, daha doğal yazmanıza olanak tanır ve içeriğinizi kullanıcılar ve arama motorları için geliştirmeyi kolaylaştırır.
- Web sitenizde SEO uyumu olması, anahtar kelimelerin ve Snippet kısmı ile Meta nın eklenmesi, SiteMap ve Analytics ayarlarının yapılmış olması büyük önem taşır. Yoast bu gibi ayarların panel üzerinden kolaylıkla yapılmasını sağlar. Böylece arama motorlarında sıralamada önde olmanızı sağlar.
2.Contact Form 7
Bir sonraki en popüler eklenti, blogunuz için basit ve etkili iletişim formları oluşturan Contact Form 7’dir. Hepimizin insanlarla bağlantı kurmanın kolay bir yoluna ihtiyacı olduğu düşündüğümüzde bu eklentiyi listede görmek şaşırtıcı değil. Eklenti Takayuki Miyoshi tarafından geliştirilmiştir ve aynı sitede birden fazla iletişim formunu işleyebilir. Kişisel bir blog çalıştırıyor olsanız da veya para kazandığınız bir işiniz varsa, kesinlikle herkes tarafından kullanılabilecek eklentilerden biridir. Aynı zamanda ücretsiz paketi de mevcut. Yapılandırması ise kolay ve verimli.
bu eklenti sayesinde web sitenizi ziyaret eden kullanıcılar dolduracakları form ile size ulaşabiliyorlar.
3.WordPress için Google Analytics
WordPress eklentilerinden biri olan ve 3 milyondan fazla aktif yükleme ile MonsterInsights, WordPress için en popüler Google Analytics eklentisidir.
İnsanların web sitenizi nasıl bulduğunu ve kullandığını tam olarak bildiğinizde, trafiğinizi ve satışlarınızı ikiye katlamanın kolay olduğuna inanıyoruz.
- MonsterInsights , işinizi güvenle büyütebilmeniz için size önemli olan analizleri ve istatistikleri gösterir.
- WordPress sitenizi Google Analytics ile düzgün bir şekilde bağlamayı “zahmetsiz” hale getirir. Böylece işinizi büyütmek için veriye dayalı kararlar almaya başlayabilirsiniz.
- MonsterInsights, WordPress kontrol panelinizin içinde size eyleme dönüştürülebilir analitik raporları gösteren WordPress için bir analiz panosu ile birlikte gelir.
- Fazlalığı ortadan kaldıran ve yalnızca size önemli olan istatistikleri gösteren özelleştirilmiş raporlar oluşturur. Böylece tam olarak neyin işe yarayıp neyin yaramadığını görebilirsiniz!
Diğer Google Analytics eklentilerinden farklı olarak MonsterInsights, tüm gelişmiş Google Analytics izleme özelliklerini yalnızca birkaç tıklamayla etkinleştirmenize olanak tanır (bir geliştirici kiralamanıza gerek yoktur).
Basitçe söylemek gerekirse MonsterInsights, hem kolay hem de güçlü WordPress için en eksiksiz Google Analytics eklentisidir. Bu nedenle, Microsoft, Bloomberg, FedEx, Yelp, Subway vb. gibi milyonlarca küçük işletme ve üst düzey şirket, WordPress sitelerinde Google Analytics’i kurmak için MonsterInsights kullanıyor.
4.Broken Link Checker
Broken Link Checker, sitenizdeki tüm dahili linkleri ve harici linkleri izler ve bozuk linkler arar. SEO ve kullanıcı deneyimini geliştirmek için kötü bağlantıları düzeltmenize yardımcı olur.
- Yayınlarınızdaki, sayfalarınızdaki, yorumlarınızdaki, blogroll’daki ve özel alanlarınızdaki (isteğe bağlı) harici bağlantıları ve dahili bağlantıları izler.
- Çalışmayan bağlantıları, eksik resimleri ve yönlendirmeleri algılar.
- Kontrol Paneli veya e-posta yoluyla sizi bilgilendirir.
- Yazılarda kopuk bağlantıların farklı görünmesini sağlar.
- Arama motorlarının bozuk bağlantıları takip etmesini engeller.
- Bağlantıları URL’ye, bağlantı metnine vb. göre arayabilir ve filtreleyebilirsiniz.
- Bağlantılar, her gönderiyi manuel olarak güncellemeden doğrudan eklenti sayfasından düzenlenebilir.
Eklenti yüklendikten sonra gönderilerinizi, yer imlerinizi ve diğer içeriği ayrıştırmaya ve bağlantı aramaya başlayacaktır. Sitenizin boyutuna bağlı olarak bu, birkaç dakikadan bir saate kadar veya daha fazla sürebilir. Ayrıştırma tamamlandığında, eklenti çalışıp çalışmadığını görmek için her bir bağlantıyı kontrol etmeye başlayacaktır.
“Bozuk Bağlantılar” sekmesi varsayılan olarak şu ana kadar tespit edilen bozuk bağlantıların bir listesini görüntüler. Ancak, yönlendirmeleri görüntülemek için o sayfadaki bağlantıları kullanabilir veya bunun yerine tüm bağlantıların (çalışan veya çalışmayan) bir listesini görebilirsiniz. Ayrıca bir arama yaparak ve “Özel Filtre Oluştur” düğmesine tıklayarak yeni bağlantı filtreleri oluşturabilirsiniz. Örneğin, bu yalnızca yorum bağlantılarını gösteren bir filtre oluşturmak için kullanılabilir.
5.Elementor
Elementor, WordPress sayfanızı sıfırdan oluşturabileceğiniz veya mevcut şablonlardan birini kullanabileceğiniz görsel bir tasarım arayüzü sunar.
Bu eklenti, özellikle tasarımınız üzerinde tam kontrol sahibi olmak istiyorsanız, size çok yardımcı olduğu için web sitenize yüklemeniz gerekenlerden biridir. Elementor kitaplığında hemen bir sayfa oluşturmak için kullanabileceğiniz birçok ücretsiz şablon vardır.
-
Bir sayfada içeriği sürükleyip bırakabilir ve web sitenizi renklendirebilirsiniz.
-
100’den fazla widget’tan herhangi birini kullanabilirsiniz.
-
Kodlamaya gerek duymazsınız.
- Metin, resim, form, kayan yazılar, video paneli ekleyebilir, temanıza ait olan şablonları düzenleyebilir ve kaydedebilirsiniz.
- Boş bir sayfa ile sadece elementor kullanarak web sitenizi oluşturabilirsiniz.
Sizler için en çok WordPress eklentilerini derledik. WordPress eklenti açısından oldukça geniş bir kütüphaneye sahip. Web siteniz için ihtiyaç duyduğunuz pluginleri kolaylıkla bulup etkinleştirerek web sitenize yeni araçlar ve kullanım kolaylığı ekleyebilirsiniz. !
Web Tasarımı ve web siteniz ile ilgili
tüm sorularınız için
Bize Ulaşın!